2023. aasta sporditegevuse kokkuvõte

Spordivaldkond on Jõelähtme vallas arenev suund, mille eesmärgiks on soodustada elanike liikumisharrastuste mitmekesistamist ning pakkuda erinevaid võimalusi tervisespordi edendamiseks. 2023. aastal täiendati veebilehte sport.joelahtme.ee, kuhu on lisatud aktuaalsed treeningvõimalused ning -paigad vallas. Lisaks on veebilehel olemas kalender, mis näitab erinevates spordisaalides toimuvaid treeninguid.

Spordiobjekte on Jõelähtme vallas Eesti spordiregistrisse (spordiregister.ee) kantud kokku 31. Spordiorganisatsioone on registreeritud (spordiregister.ee) kokku 9.

Loo Spordihoone koos tema läheduses paikneva terviseraja, tenniseväljaku ja staadioniga moodustavad spordirajatiste kompleksi, kus elanikkonnale on loodud terve rida võimalusi erinevate alade harrastamiseks. 2023. aastal lisandus senistele vabaajaveetmise võimalustele ka Neeme, Kostivere ja Loo madalseiklusrajad.

Paralleelselt on nii spordihoone kui staadion Loo Keskkooli spordibaasiks, kuid leiavad kasutamist ka teiste Jõelähtme valla haridusasutuste poolt. Lisaks viivad trenne läbi erinevad klubid: FC Tiigrid Jalgpallikool, Fortis Spordiklubi, Aruküla Kergejõustikuklubi, Spordiklubi Triverk, Tallinna Käsipalliakadeemia jne.

2023. aastal on loodud noorte liikumist soodustamiseks madalseiklusrajad Loole, Kostiverre ning Neeme. Samuti alustati kergejõustikutreeningutega nii Lool, kui ka Kostiveres.

Jõelähtme vallas edendatakse ja mitmekesistatakse liikumisharrastust ning koolisporti. Riikliku huvihariduse- ja huvitegevuse toetuse rahastuse toel täiendati sportimisvõimalusi ja -vahendeid 2023. a üle valla. Neeme piirkonnas toetati noorte talispordiharrastamist läbi vahendite soetamise. Lisaks arendati piirkonnas ekstreemspordiga tegelemise võimalusi ja toetati noorte üldfüüsilise treeningu kvaliteedi tõstmist. Kostivere piirkonnas täiendati välijõusaali ning teisaldatav jala- ja lõuatõmbe pink. Kostiverre loodud skatepark andis noortele head võimalused harrastada ekstreemsporti ning koostöös noortekeskustega korraldati seal ekstreemspordivõistlus „Jõelähtme Session“, mis toimus teist korda Kostiveres. Lisaks on alustatud 2023. aastal kergejõusiku treeninguid ja soetatud juurde vahendeid treeningute mitmekesistamiseks ja kättesaadavuse suurendamiseks. Loo piirkonnas toetati Loo jõusaali treeningvahendite uuendamist ja alustati kergejõustikutreeningutega, millega jätkatakse ka 2024. aastal. Lisaks spordiringi loomise võimalusele, soetati juurde üldfüüsilise treeningu vahendeid, mida saab kasutada koolis kehalise tundides ning kergejõustiku treeningutel.