Alates 10. maist on Kostivere Kooli õpilastel suurepärane võimalus vahetunnid veelgi aktiivsemalt veeta. Lisaks õuesolevatele atraktsioonidele on kooli spordisaali valminud uhke ronimissein. Kooli ronimisseinal on hetkel üheksa erineva raskusastmega rada, mida saab tulevikus ronimisnukkide asukohti ümber paigutades muuta. Kuna seina kõrgus jääb alla 4,2 meetri, ei ole ronimiseks vaja eraldi rakmeid, vaid julgestuseks piisab seina ees olevast pehmendusmatist.

Ronimissein on suurepärane vahend liikumise rikastamiseks nii lastele kui ka täiskasvanutele. Piisab juba väiksest ronimisseinast, et arendada koordinatsiooni, tasakaalu, kehatunnetust ning keskendumisvõimet läbi mängulise viisi. Õpilased saavad seinal ronida vahetundide ajal, lisaks rakendatakse suunatud ronimist ka kehalise kasvatuse tundides. Lähitulevikus toimub koolis ka boulderseina (madal sein, mille kõrgus on kuni 4,2 m) ronimise abc koolitus, mida viib läbi seina meister Rees Juurmaa.

Ronimisseina valmistas ja paigaldas Roni OÜ (www.roni.ee). Seina valmimisele aitas kaasa Kai Rimmel.

Ranele Raudsoo

Kostivere Kooli huvijuht

Foto: Ronimisseina kõrgus jääb alla 4,2 meetri ning ronimiseks ei ole vaja eraldi rakmeid. Kukkumise korral maandutakse turvaliselt pehmendusmatile.

Foto: Ranele Raudsoo